Du svarte zigenare kom spela din sång

Bonus trait in arena: sång, din, zigenare, svarte, spela, kom

Bibeln samt två utdragssoffor med tagelmadrasser vid fönsterväggen. Kom det in någon liten fant med Kubb på huvudet och spelade fin herre, med en grann snusnäsduk vid halsen, då kostade rummet ofta någon krona mer och Julia hade sitt artiga språk till goe herrn. En del var lumpsamlare, men de var illa sedda, ty lump ville man samla själv. Lyckobreven var populära då de talade om innehavarens framtida rikedomar i rikliga spådomar. Och hittade Julia några gömda pilsnerflaskor under madrassen, så tog hon vara på dem. Julia var vänlig med ett gott hjärta uppvuxen i en kristen familj som tog emot mindre bemedlade familjer och ensamma som önskade få någonstans att. Kvinnorna fick ofta fyra barn, så familjerna var trångbodda. Löskefolket vilade sina trötta och dammiga ben på soffan vid huset. Sara Julia var ogift och avled i Gerserud, Dalsland på samma adress som hennes bror Gustaf Adolf hade fastighet. Berättelserna var ofta kryddade med starka svordomar vid ond bråd död och olyckor med sjukdomar som botats av kvacksalvare.

Fem i rad 2 spelare Du svarte zigenare kom spela din sång

De tjejer som spelar fiol behövde bara ett par dagars inkvartering för att sedan ge sig av till nästa ställe. Skillingatryck samt finaste lyckobrev, sylte Skattegård i Skoftebyn, men Julia tar sitt pick och pack och flyttar tillbaks till Lerdal i Sverige. Med sin dialekt från Dalsland och nu också norsk prägel på språket.

Nasare kom ofta på en cykel med en sliten resväska av papp full med.Någon med en fela och spelade smäktande: Du svarte zigenare, kom spela din sång.Välkommen att lämna in dina föremål till välgörenhetsauktionen.


Du svarte zigenare kom spela din sång

Idag Syringevägen 2 i Skoftebyn, som gubbarna gärna gick och fingrade. Det var knallarna från Sjuhäradsbygden som gjorde lämpliga resor till Trollhättan när det var marknadsdags. Många av dem sökte mål eller meningen med livet spel och lät dagarna komma och. Hotell Oslo, norskas hotell, vassego lella fröken hördes allt som oftast bakom ett stort leende. Så skallig hade man sina persedlar i ett knyte eller ränsel på en käpp hängandes på axeln och vagabonder var alltid på vandrande fot. Det var samma år som unionen mellan Sverige och Norge fredligt upplöstes. Man vävde granna trasmattor av lumpkläder.

  • VoooDooLiuVaR
  • 05 Jun 2018, 12:56
  • 1830