Hvor skal tråden på en vest-telemark bunad henge

Nivålist bauhaus: skal, vest-telemark, hvor, bunad, tråden, henge

av bunadssylv bør gjerast med pusseklut eller pussehanske som ein kan kjøpe i gullsmedforretninger. Ull og silke bør ikkje vaskes med for høg temperatur, helst handlunka, og med svak mekanisk behandling. Ein slik bunadspose skal helst vere sydd av ubleika og ubehandla lerret, slik ein får kjøpt i dei fleste husflidsutsal. Silketørkler kan også legges ubretta og laust i ei øskje. Trenger jo ikke si hvor bunaden er fra heller. Ein bør også velje et vaskemiddel med nøytral ph-verdi, for eksempel milo. Nokre bunader frå same område byggjer på ulikt draktmateriale, og ser derfor ikkje like. Desse fibra krev ein svakare vask enn bomull. Men så tenkte jeg. Ei brukt linskjorte kan ein legge i svakt lunka vatn cirka ett døgn eller fra ein dag til neste. Fikk en ide om å sette sammen en slags bunad selv og har letet mye på nettet. Flytande sølvrens av ulike typer er ikkje å anbefale. Stell og oppbevaring av bunad, ein bunad kan godt hengje i eit tråden vanleg klesskap, men den bør hengje i ein bunadspose for beskyttelse. Dei fleste bunader har hovudplagg, og bunaden er komplett fyrst med dette. Ein må imidlertid vere oppmerksam på at dei som har utarbeida bunaden kan ha opphavsrett til den, og at produksjon utan denne sin løyve vert anset som piratkopiering. Sørg for at stakken ikke er for lang eller for kort. Skjorta bør ligge flatt. Det er jo faktisk en ekte bunad også når jeg googlet. Ikke bruk søljeøredobber eller andre øredobber. Disse produktene kan vere så sterkt rensende at gamalt bunadssylv, oksydert eller forgylt sylv kan bli skada. Ein kan også godt bruke eit gamalt utvaska dynevar som pose, og til skjorta kan ein bruke eit gamalt putevar. Viss du har arva sylv, kan du gjerne bruke dette. Livet på denne bunaden sys for hånd og den tradisjonelle skreddersømmen blir dermed bevart som en del av en viktig kulturarv fra dette området. Nærmer seg 17 mai igjen og jeg er så lei av å ikke ha bunad har ikke råd til egen bunad selv heller. Folk kan få lov å tro at den er fra der slekta mi kommer ifra i gokk.

Hvor skal tråden på en vest-telemark bunad henge, Gratis ocr till mac

Veske, sylvsmidja, kr movie 898, sølv, svaret er opp til den enkelte. Bunadstilbehør, team Kameleon AS, det beste er likevel å feste stroppar på innsida av livet. Eventuelt en broderi annen en som er tilsvarende rimelig. Bunadsskjorter bør ikkje strykast lenge før bruk.

Fordi sollyset svekkjer fibra, tyrihans AS, kontakt butikk Navn må fylles ut må inneholde mellom 0 og 50 tegn Telefonnummer må fylles ut må være et tall på mellom 8 og 15 siffer Kommentar Jeg har lest og aksepterer betingelsene ica Du må godkjenne vilkårene for bruk. Like åberg etter bruk med ein klut fukta med grønnsåpevann. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående. For eksempel syljer, og det vanlige er å vaske dei etter bruk. Kva for ein er den mest riktige.

38272900)Mo i rana (Tel.Om du vil vite mer så kan du ringe oss på tlf (kl 9-18 mandag til lørdag).

  • tim_dallinger
  • 08 Jun 2018, 20:03
  • 1524